Toti cei care avem copii de varsta mica stim ce inseamna sa gasesti scaunele de piele sau bancheta masinii scrise cu pixul sau stiloul. Pentru a rezolva aceste mici dar stresante probleme de curatenie, puteti proceda astfel:

PASUL 1
Sprayati pata de cerneala cu spray de par. Lasati-o sa stea aproximativ un minut, dar nu o lasati sa se usuce . Frecati cu un prosop de hartie. Daca pata nu iese, umeziti-o din nou cu spray de par si adaugati o picatura de detergent de vase. Se freaca cu degetele si apoi clatiti cu apa.

PASUL 2
Indepartati pata cu alcool daca spray-ul de par nu functioneaza. Aplicati alcoolul si frecati pata cu un tampon de bumbac,iar apoi cu o carpa din microfibra curata si umeda. Repetati procesul cu un tampon de bumbac curat.

PASUL 3
Indepartati pete de cerneala mai adanci, cu acetona. Aplicati o cantitate mica pe pete cu un tampon de bumbac. Indepartati-l usor si stergeti-l cu o carpa curata si umeda. Repetati procesul cu un tampon de bumbac curat.

PASUL 4
Aplicati solvent folosit la curatarea ansamblurilor de frana la petele de cerneala adanci. Utilizati cu mare atentie acest solvent puternic si nu utilizati agent de curatare care spumeaza. Asezati o cantitate mica pe un tampon de bumbac si frecati pata. Stergeti cu o carpa curata.