Vopseaua poate face transformari frumoase la intregul aspect al unei camere. Chiar si cu cele mai bune masuri de precautie, ea inca mai poate stropi sau varsa pe podea.

Indepartarea rapida este cheia pentru a mentine vopseaua, deoarece cu cat este mai mult timp sa se usuce, cu atat mai mult se adera la suprafata. Primul pas este sa stabiliti daca este vorba despre vopsea pe baza de apa sau vopsea pe baza de ulei, deoarece fiecare necesita diferite tehnici de indepartare. Acest lucru se poate gasi usor prin citirea etichetei de pe cutia de vopsea. Odata ce ati determinat tipul de vopsea, urmati instructiunile de mai jos pentru al elimina.

Scoaterea vopselelor pe baza de apa

Vei avea nevoie de:

  • Carpe sau prosoape de hartie curatate
  • Sapun delicat
  • Apa
  • Alchool de 70%
  • Coli hartie de sters pete intinse (pt scurgerile mai mari de vopsea).

Procesul de eliminare:

Incepeti prin stergerea cat mai mult posibil a vopselei varsate. Daca scurgerea este mare, retineti-o mai intai acoperind-o cu hartie absorbanta ( coala mare)
Apoi stergeti zona cu prosoape de hartie umede.

Majoritatea petelor de vopsea umeda vor fi usor indepartate de pe podele de vinil cu prosoape de hartie umezite cu apa.

Dupa ce cea mai mare parte a vopselei a fost stearsa, amestecati sapunul cu apa intr-o galeata.

Umpleti carpele curatate cu amestec de sapun si apa si stergeti vopseaua ramasa.

Daca exista inca vopsea pe podea, umeziti o carpa moale cu alcool si frecati-o pe zona de vopsea. Daca pata este persistenta, va fi util sa umeziti carpa si sa o asezati pe partea superioara a zonei colorate pentru cateva minute inainte de a incerca sa o eliminati.

Repetati pasii de mai sus pana cand se elimina toata vopseaua.