Pe masura ce va pregatiti pentru o renovare majora, veti fi indreptatit in mod corect sa gasiti un mare contractant general, selectand materialele necesare si calculand costurile. Cu toate acestea pe lista dvs. de lucru, este usor sa treceti cu vederea planurile de pregatire si de protectie a permietrului care pot avea un efect mare asupra casei dvs. in timpul si dupa renovare. Iata o privire asupra modalitatilor de a minimiza mizeria si de a preveni deteriorarea cu pregatirea temeinica a zonei locului de munca.Discutati pregatirea si protectia site-ului cu antreprenorul

Constructorii lucreaza in general cu dvs. pentru a proteja spatiul existent, insa astfel de protectii, de obicei, impiedica deteriorarea, mai degraba decat blocarea murdariei. Adica, podelele dvs. nu trebuie sa fie zgariate sau zdrobite, dar ele pot fi pline de praf, pulverizate sau chiar lipicioase – si vor trebui sa fie curatate dupa fapt. Este intotdeauna o idee buna sa discutati cu antreprenorul dvs. despre asteptarile dvs. de curatenie pe durata renovarii. La fel ca in multe aspecte ale renovarii casei, ce este inclus si pentru ce pret variaza in functie de proiect si contractor.

Decideti daca ramaneti in imobil sau sa-l parasiti pe durata lucrarii.

Pregatirea zonei de lucru este o activitate importanta, in special pentru proprietarii de case care renoveaza doar o parte din resedinta lor. Ea devine si mai importanta daca intentionati sa continuati sa traiti acasa pe durata renovarii. Ramanerea dvs in perimetru pune poate costa de fapt mai mult decat curatarea completa. Acest lucru se datoreaza timpului si efortului suplimentar care se desfasoara in fiecare zi: echipajele trebuie sa puna mai intai hartie, sa atarne prelate si sa adauge orice alte bariere de protectie care trebuie luate la sfarsitul zilei de lucru pentru ca proprietarii sa-si poata folosi casa pe timp de noapte.

De exemplu, daca renovati bucataria si singura dvs. baie, contractorul dvs. va trebui sa va asigure ca puteti mentine accesul crucial la facilitati si puteti sa circulati in restul apartamentului. Pe de alta parte, o renovare intr-o casa neocupata permite echipajului sa paraseasca spatiul intr-o stare de disparitie relativa la sfarsitul zilei si sa se ridice exact acolo unde au parasit dimineata urmatoare. Din acest motiv, daca plecati sau nu in timp ce renovarea este in desfasurare, este de discutat de obicei dinainte cu antreprenorul dvs. pentru a determina o estimare a proiectului.

Pregatiti, protejati si sigilati

Daca intreprindeti altceva decat o renovare completa a imobilului pana „la temelie”, puteti face urmatoarele pentru a limita intreruperea si pentru a minimiza mizeria:

– Cordonul din zona de refacere se poate face cel mai bine cu ajutorul unei prelatari grele (cu o grosime de cel putin 8 milimetri) de la tavan pana la podea, pentru a crea o garnitura.

– In mod obisnuit, acest lucru se face prin aplicarea unei benzi de mascare pe toate partile laterale ale prelatei, unde se intalneste cu tavanul, peretii si podeaua. Particulele vor zbura prin toate golurile pe care le lasi, indiferent cat de mici sunt.

– Daca aveti nevoie de o clapeta pentru intrare si iesire, puteti lua in considerare aplicarea unui fermoar adeziv la prelata. Un strat dublu ar putea fi o idee buna daca va fi multde slefuit sau daca stiti ca particule periculoase vor fi eliberate in aer.

– In zona de lucru, protejati tot ceea ce pastrati – daca podelele nu le schimbati , atunci acoperiti-le cu hartie de constructie (poate chiar un strat dublu, ca asigurare impotriva ruperii). Daca pastrati orice aparate, acoperiti-le cu prelata (din nou, fara a lasa goluri).

– Daca zona de lucru este in centrul casei dvs., luati in considerare fixarea hartiei continue sau a benzii de rulare prin toate zonele cu trafic ridicat, astfel incat sa nu imprastiati murdaria in restul spatiului.

– Acoperiti tot mobilierul in intreaga casa (in special suprafetele textile, cum ar fi canapelele si paturile) cu o carpa sau cu prelata in timp ce constructia este in curs de desfasurare in timpul zilei de lucru. Chiar si cu prelata, ai fi surprins de cat de mult praf zboara in jur.

– Sigilati usile dulapurilor prin aplicarea unei benzi de mascare la decalajul dintre usa si podea. Nimic mai enervant decat sa va spalati toate hainele de praf pentru ca ati uitat sa faceti asta.

– sa folositi de preferinta un aspirator cu un vacuum HEPA („aer cu particule de inalta eficienta”) la sfarsitul fiecarei zile de lucru – puteti inchiria unul sau puteti discuta cu contractantul dvs. Aspiratoarele HEPA pot capta particule mult mai mici decat aspiratoarele normale.

– Daca aveti unul, folositi un purificator de aer HEPA la un nivel ridicat 24/7 si schimbati sau spalati frecvent filtrele, deoarece acestea vor functiona mult mai greu decat de obicei. – Deschide ferestrele! Cu cat aerul circula mai mult cu atat mai bine.

Costurile de prevenire sunt destul de minime (cu exceptia unei inchirieri de aerisire a aerului, care va poate conduce cateva sute de lei in functie de cat timp aveti nevoie de ea), dar este important sa identificati si sa raspundeti in avans pentru ca dumneavoastra si echipa dvs. sa va aflati pe aceeasi pozitie pagina despre asteptari. Si chiar si cu izolare excelenta, probabil ca veti avea nevoie de o curatare speciala, dupa finalizarea proiectului.