Renovarile sunt cunoscute ca fiind activitati care iti dau bataie de cap. Nimeni nu vrea sa gaseasca praful omniprezent ramas dupa constructie pe un raft inalt de cateva saptamani dupa ce au plecat muncitorii. Nu numai ca este neplacut, ci poate fi vatamator si pentru tine, precum si pentru orice animal de casa si sau oameni minunati pe care ii ai in jur. Prevenirea este esentiala, asa ca putem sa aruncam o privire mai intai la ghidul nostru pentru a minimiza mizeria in timpul renovarii. Apoi, cititi mai jos aici pentru a vedea cum sa va asigurati ca intreg spatiul este curatat in mod corespunzator odata ce proiectul dvs. este finalizat.

Cu exceptia cazului in care construiti dumneavoastra in regie proprie , curatarea extensiva nu este, de obicei, o parte din munca prestatorului dvs. Standardul industrial este „maturat”, care presupune, de obicei, aspirarea unor bucati mai mari de resturi si apoi rularea unui Swiffer pe suprafete. Unii contractori pot sterge lucrurile si cu carpe ude. Orice dincolo de aceasta (inclusiv curatarea spatiilor comune, cum ar fi holurile si ascensoarele) va trebui sa fie aranjat in mod specific si va presupune, cel mai probabil, costuri suplimentare pe care le veti suporta ca proprietar.
Indiferent daca v-ati mutat sau ati ramas in casa in timpul procesului de renovare, va trebui sa efectuati o curatenie profunda post-constructie dupa ce ati atras ultima tragere a sertarului si ati aplicat stratul final de vopsea. Proprietarii de case pot intreprinde curatarea profunda sau sa o externalizeze uneia dintre numeroasele companii care se concentreaza pe acest serviciu. Totusi, un avertisment – acest lucru nu este ieftin!

ETAPELE CURATENIEI DUPA RENOVARE

De obicei, o curatare post-constructie va include urmatoarele:

– curatati si aspirati toate suprafetele, inclusiv tavanele, peretii
– curatati, si dezinfectati pardoselile
– INFOLIATI in vid toata tapiteria
– stergeti usile, butoanele, panourile, muchiile si componentele hardware
– stergerea si dezinfectarea temeinica a bailor si a bucatariilor (inclusiv aparate, dulapuri si contoare)
– stergerea tuturor interioarerlor ferestrelor, inclusiv pragurile si ramele
-se vor sterge de praf toate conductele, gratarele, gurile de ventilatie, jaluzelele, ventilatoarele de tavan si corpurile de iluminat
– curatati toate componentele hardware, cum ar fi balamalele si manerele
– curatati in interiorul si in exteriorul rafturilor si dulapurilor
– curatati in interiorul tuturor dulapurilor
– indepartarea tuturor resturilor de gunoi si a resturilor (desi contractorul dvs. ar fi trebuit sa elimine cea mai mare parte din acest lucru ca parte a contractului)

Daca incercati sa decideti daca sa faceti acest lucru singur sau sa externalizati acest lucru expertilor, adresati-va urmatoarele intrebari:

– Ai energie si timp?
– Cat de mult iti va lua?
– Aveti bani in bugetul de renovare pe care ati putea sa-l plasati in curatenie? (Sau mai bine, construiti-o acum daca nu ati inceput!).

Conditii diferite vor determina cine obtine locul de munca, dar o curatare temeinica este cruciala. Toate tipurile de particule sunt eliberate in aer in timpul renovarilor, incluzand diverse toxine, spori de mucegai, silicati si praf ultrafine care va pot deteriora plamanii. Vopselele, lacurile si grundurile proaspat aplicate emana si fum. Avand in vedere posibilele pericole pentru sanatatea ta, eticheta de pret pentru o curatenie adecvata ar putea fi meritata.